Etichetele Societatii

Astazi dragii mei ,ma gandeam sa vorbim despre etichete. Putini din noi gandim liber ,putini din noi NU suntem interesati de titluri , de branduri ,de etichete. Societatea te vrea o eticheta colorata frumos pe care sa scrie arhitect , student eminent, director ,manager , sef .Biserica te vrea catolic  , budist , ortodox ,musulman ,pocait. Spitalele te vor diagnostic : cancer , faringita , pzoriazis , angina pectorala , infarct . Bancile te vor numere, industria alimentara numere ,farmaciile numere , industria armamentului te vor razboi ,rasistii te vor culoare ,trasaturi .Toti te vor un grup ,toti vor sa-ti puna etichete iar tu esti educat ca trebuie sa apartii ,trebuie sa te adaptezi unei majoritati ,sa te complaci cu regulile ,sa gandesti la fel nu pentru ca este bine si nu pentru ca iti face placere sufletului ci pentru ca “asa trebuie” ,”asa se zice” ,”asa sunt toti” ,”ce zice lumea dupaia”?

Daca eticheta ta nu este stralucitoare si cusuta cu ata alba atunci NU ESTI !  Te identifici in lume cu o imagine comuna a unui loc de munca pana ajungi sa fi aceea eticheta si sa uiti CINE ESTI TU CU ADEVARAT . Eticheta iti cere sa fi sobru ,sa fi autoritar ,sa fi in costum ,sa fi ETICHETA .Nu-i de mirare ca atunci cand ti-ai pierdut locul de munca sau ai iesit la pensie ..iti pierzi identitatea si ce-i mai trist este ca nici nu-ti aduci aminte cine esti cu adevarat .  S-au dus gradele ,s-a dus autoritatea …acum esti Tu .Si dupa ce te-ai ascuns jumate din viata dupa o eticheta acum iti este si tie teama sa descoperi cine esti . pizap.com10.074658051598817111399541026029

Societatea in care traim spune ca daca eticheta nu este stralucitoare trebuie sa te supui ,sa respecti ordine si eventual sa nu cercetezi ,sa nu pui la indoiala ,sa nu visezi mai mult , esti incapabil  si te face sa crezi ca ori nu vei ajunge niciodata la aceea eticheta stralucitoare ori trebuie sa schimbi tot ce esti pentru a putea deveni eticheta mult visata.Un arhitect sau un director este la fel de important ca o mesajera ,o vanzatoare , agentul de salubrizare , ospatara sau dama de companie . Nu se poate sa traim fara nici unul din ei .

Esti la fel de important in lume si daca ai proprietati si daca nu , si daca ai o anumita eticheta si daca nu , si daca faci parte din un grup si daca nu . Concentrarea energiilor pe bunuri materiale spre identificarea prin eticheta masinii ,a numarului proprietatilor ,a brandului ,a oamenilor cu care esti vazut si al zerourilor de la cifra de salar este doar o alta suferinta ,o eticheta frumos colorata de societate ,este o cautare continua de stabilitate si siguranta .La fel si a te identifica cu o eticheta mai putin colorata si anume saracie , clasa de jos , meserie prost platita este la fel o suferinta iar Tu nu esti averea ta sau locul tau de munca ci esti TU .

Toate sunt bune cu moderatie , toate sunt bune atata timp cat tu esti un om fericit .In fata lui Dumnezeu suntem toti la fel , toti valoram la fel , nici masinile ,nici meseria ,nici greselile facute , nici hainele , nici avutiile nu sunt mai importante decat sa fi o creatie fericita ,multumita ,sa-ti urmezi calea divina ,sa fi tu ,sa fi sanatos ,sa iubesti neconditionat. In lumea de sus nu exista etichete ci exista energii ,exista sentimente ,exista emotii . ..asta e tot ce vad ei . Nu este nimic ceea ce Ingerii si Dumnezeu nu inteleg insa sunt lucruri importante pentru viata si binele universal si apoi sunt etichete pe care societatea se chinuie sa ne programeze sa le credem ,sa le traim , sa devenim ele .

Fi un om liber , fi asa cum esti TU iar singura eticheta sa fie aceea de OM FERICIT .

Va doresc o zi frumoasa ❤

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s