Salvia -Salvia Officinalis

Salvia pe langa folosirea ei drept condiment este utilizata si in medicina naturista ,in cazuri de angina si infectii bucale ,pentru alinarea starilor gripale si calmarea starilor nervoase. DSCF9280

Dupa fiecare masa ,o infuzie de salvie calmeaza starea nervoasa si alina durerile menstruale .Medicina naturista pune in valoare frunzele ,pentru ca din ele se extrag principii active deosebite .

Se utilizeaza ca gargara pentru combaterea anginelor ,aftelor ,gingivitei ,halenei si a inflamatiilor. Sub forma de infuzie pentru oboseala ,transpiratie excesiva ,tulburari mensturale si de menopauza.

sage_16x9Eu folosesc salvia uscata in manunchiuri si ard cate un buchetel in casa pentru purificarea energiilor din casa si cele din jurul meu si mai folosesc sare de mare imbibata cu ulei esential de lavanda si  cu salvie si o pun in vana .Relaxeaza enorm ,transpiri si dupa dormi ca un nou nascut. california-white-sage-smudge-stick

Salvia este contraindicata in perioada de sarcina si alaptare iar in doze mari ,poate produce convulsii si alterari ale sistemului nervos.

 

 

Va recomand o apa de gura naturala pe care puteti sa o preparti acasa .

White Sage Plant and Tea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s