Siropul de Patlagina

Siropul de patlagina nu este bun doar in caz de tuse ,acesta are un efect si de curatare a sangelui .Pentru cura de curatare a sangelui se recomanda o lingura luata zilnic inainte de masa iar pentru copilasi o lingurita .

sirop_patlagina

Prima reteta de sirop de patlagina pe care vreau sa va impartasesc este : patlagina

-Se toaca, cu masina de tocat carne ,4 pumni de frunze de patlagina proaspat spalate .

-rezultatul si anume un piure verde se adauga putina apa ,pentru a se dilua putin.

-peste acest amestec se adauga 250 g de miere de albine .

-si se mai adauga 300g de zahar nerafinat sau brun . A se evita absolut folosirea zaharului alb foarte rafinat NU ESTE SANATOS .

Amestecul se incalzeste la foc mic ,amestecand in permanenta pana da in clocot .Cand frunzele ,mierea si zaharul s-au omogenizat intr-o masa vascoasa ,se poate opri de la foc si cand se raceste putin se poate pune in borcane curate iar apoi se pastreaza in frigider.

A doua reteta de sirop de patlagina putin mai complicata de sirop de patlagina este :

4952182927_fef85cf678

Se pune un strat de frunze proaspat culese si spalate intr-un recipient de sticla sau de lut ,deasupra un strat de zahar nerafinat sau merge si brun si apoi un strat de frunze si unul de zahar pana cand s-a umplut recipientul .Se lasa timp pana straturile se aseaza iar apoi se completeaza dinou pana vasul devine plin .

Vasul se copera ermetic si este ingropat in gradina ,la loc ferit cu o bucata de scandura deasupra . Amestecul de frunze de patlagina vor fermenta la caldura constanta a pamantului iar dupa opt saptamani se scoate amestecul se fierbe pana la consistenta dorita. Se pune la racit si se aseaza in sticle.

Anul acesta imi propun o cura de detoxifiere a sangelui cu prima varianta de sirop pentru ca pentru a 2a nu am climatul necesar ..am sa va spun reactiile si efectele .Va doresc sanatate si sa va fie de folos 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s