Archive | February 19, 2014

Galbenele ( Calendula Officinalis)

Calendula sau Galbenelele sunt plante consacrate Sfintei Fecioare Maria .

Ajuta foarte mult in rezolvarea problemelor ginecologice si la regenerarea pielii .CalendulaOil-870x595

Galbenele sunt foarte solicitate pentru proprietatile sale antiinflamatorii,cicatrizante si antibacteriene.

calendula1

Partile din planta pe care le folosim sunt floarea proaspata sau uscata sau doar petalele . Petalele de galbenele sunt utilizate pentru uz extern in inflamatiile pielii. Uleiul esential este foarte folosit in remediile                                                                                pentru piele. Are o actiune eficienta in                                                                                            tratarea infectiilor vaginale.

634805288560689923_133838769Infuziile si decocturile din flori combat gastrita si problemele menstruale si se recomanda 3 cesti pe zi inainte cu 7 zile de data estimata. Compresele sunt folosite pentru rani sau ulcere varicoase.Apa de gura calmeaza gingiile inflamate.

The flowers of calendulaNu se recomanda folosirea interna in perioada alaptarii .In aplicarile externe nu prezinta contraindicatii .A nu se confunda cu solutiile altor plante din aceeasi familie care sunt des folosite ca erbicide .

Va recomand cu drag preparatele si produsele pe baza de galbenele. Este deajuns o crema simpla din plafar sau magazine naturiste sa rezolve tot felul de afectiuni ale pielii sau consumul de ceai din petale pentru problemele femeiesti.

Cu mult drag va doresc sanatate

ceai_galbenele_1

Advertisements

Ulei Esential de Tamaie Frankincense -pentru purificare

Ulei Esential de Tamaie Frankincense sau de arbore de Olibanum ,arbore numit stiintific Boswellia Sacra este foarte benefic pentru piele .

Ulei Esential de Tamaie Frankincense are proprietati vindecatoare si anti-aging asupra tenului .WEIHRAUCHIncercati sa adaugati o picatura maxim doua in jumatate de lingurita de ulei “purtator” (ulei de jojoba, ulei de masline sau ulei de cocos) . Masati acest amestec pe piele cu multa atentie .Pentru a putea fi siguri ca nu sunteti alergica sau ca pielea nu este prea sensibila la component ,am sa va rog sa testati amestecul de uleiuri prima data pe o bucatica de piele pe mana si daca nu apar efecte adverse puteti continua pe fata dupa recomandarile de mai sus.

In timp de o saptamana ar trebui sa observati efecte placute asupra fetei .O stralucire sanatoasa 🙂

carterioilAroma sacra a ulei esential de tamaie frankincense ars in candela in casa va conecteaza cu Dumnezeu . De aceea eu il recomand in timpul rugaciunilor ,meditatiilor si seminarilor de spiritualitate .Poate ajuta profesorul sau maestrul care preda anumite tehnici spirituale sau invataturi sa acceseze intelepciunea divina a sufletului si sa o predea mai departe celor prezenti.

Folosirea regulata a ulei esential de tamaie frankincense in spatiul dumneavoastra  va ajuta la intelegerea unor adevaruri spirituale mai greu de accesat .

Ulei Esential de Tamaie Frankincense este puternic conectat cu Arhanghelul Raziel ,ingerul profesorilor spirituali .

Sa-l folositi cu drag 🙂

Musetelul ( Matricaria Chamomilla)

Musetelul ( Matricaria Chamomilla) este o planta foarte placuta si cunoscuta de toata lumea .

zewa_images-quality_5 Isi datoreaza faima proprietatilor lui  sedative si decongestive. Musetelul se foloseste mult in infuzii si ca ingredient natural in produse cosmetice si dermatologice.Este una din cele mai utilizate plante din lume si se poate folosi ca si infuzie sau aplicatie directa a plantei proaspete direct pe partile afectate.

Din cele mai vechi timpuri ,oamenii foloseau musetelul pentru tulburari digestive,indigestii , dureri menstruale.Cele mai des utilizate parti sunt terminatiile florale care se culeg doar atunci cand planta atinge maturitatea .Din planta de musetel se comercializeaza florile uscate,planta uscata sub forma de pulbere ,se mai folosesc extracte de musetel in industria cosmetica. Si tot din musetel se poate extrage si ulei esential cu proprietati minunate .Si pentru a citi mai multe despre minunatele utilizari ale uleiului esential de musetel va sugerez unul din articolele noastre publicate pe acest blog Mai multe despre Uleiule esential de musetel

natural-acne-cure-chamomile-teaCele mai cunoscute proprietati ale musetelului sunt ca si sedativ ,pentru inflamatiile si iritatiile oculare. Antiseptic ,analgezic si digestiv. Studii recente arata ca musetelul inhiba dezvoltarea anumitor bacterii. Se mai foloseste in cazuri de ulcer gastric ,conjunctivita , rani si spalaturi intestinale.kamilla-tea

Va rog nu aplicati musetelul pe piele inainte de plaja si nu se consuma pe durata sarcinii.

Sa va fie de leac 🙂