Gheara Matei

Gheara Matei ( Gatunaononis spinosa) este o planta mai putin cunoscuta .dar cu efecte foarte puternice in ,boli inflamatorii,stari febrile si raceli.Aceasta planta era considerata o planta magica de catre popoarele precolumbiene.

Gheara Matei era foarte utilizata de catre indigenii din jungla peruana,in special cei din tribul ashanika care foloseau planta pentru tratarea bolilor inflamatorii ,cum ar fi artrita ,problemele digestive ,dezechilibrele hormonale si pentru recuperarea femeilor dupa nastere.Era considerata o planta  magica si foarte sanatoasa .vilcacora

Samento_01

Studiile au confirmat ca normalizeaza unele functii ale sistemului imunitar.Gheara matei ajuta si la reducerea coagularii sangelui.

Principalele proprietati ar fi ca detoxifica corpul de  efectele nocive ale mediului incojurator ,protejeaza corpul de efectele citostaticelor.

Gheara Matei se foloseste si pentru tratarea cancerului a diferitelor herpesuri ai a artritei reumatoide.Eficienta in stari febrile.

In plafaruri si magazine naturiste de obicei gasim scoarta si radacina din care putem prepara o infuzie sau mai e posibil sa gasim si sub forma de pulvere de scoarta.Inaf.ara de consumul de infuzii calde sau reci ,de doua ori pe zi este indicat se pot pregati si siropuri sau tincturi din gheara matei

cats_claw_barkNaturistii sustin ca tinctura din gheara -matei are efect afrodisiac pe cand decocturl are efectul opus.

Este contraindicat in perioada sarcinii si alaptarii ,la pacientii cu transplanturi sau tulburari imunitare ca si scleroza in placi.Nu este indicat nici in folosirea imediata dupa sedintele de chimioterapie.

Cu mult drag sa va fie de folos 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s