Hamamelis

 

  Hamamelis virginiana este o planta considerata magica de indienii din America de Nord. Afost supranumita si nucul ,alunul,planta sau matura vrajitoarelor .Este un arbore inalt care poate sa masoare 3 m inaltime si tot atat in intindere.Hamamelis_virginiana_-_Köhler–s_Medizinal-Pflanzen-070

Vechii indieni americani faceau din hamamelis plasturi din frunzele si coaja lui pentru a trata bolile cronice ,care au fost confirmate si inbunatatite de medicina moderna de azi .In zilele noastre hamamelis se foloseste foarte mult in industria cosmetica ,datorita actiunilor salebenefice asupra pielii.

Hamamelis este de asemenea indicat in ulceratii corneene ,conjunctivita ,eritem ,prurit si contuzii .

Hamamelis_X_intermedia_2_k

Partile utilizate sunt frunzele si scoarta pentru proprietatile sale astringente ,decongestionante si vasoconstrictoare.De asemenea amestecate frunzele si crengutele se folosesc pentru a obtine un distilat care se extrage cu aburi .

In cataplasme ,comprese ,creme si unguente se poate aplica de doua ori pe zi .In bai, intarzie iritatiile pielii cauzate de soare.Decoctul din scoarta poate fi folosit pentru a opri hemoragiile si a trata contuziile.

Atentie  la persoanele cu piele sensibila poate provoca alergii ,pentru uz intern cereti sfatul unui naturopat sau medicului si poate interfera cu substante cum ar fi efedrina .

Va imbratisez cu drag si sa va fie de folos 🙂

Witch Hazel

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s