Archive | February 16, 2014

Uleiul Esential de Musetel

Dragii mei prieteni ,daca credeati ca musetel se intrebuinteaza doar sub forma de decoct sau ceai sa stiti ca nu e asa . Uleiul Esential de Musetel are efecte extraordinare.Sigur toti stim de calitatile sale calmante si relaxante.chamomile-oil-seacret

Musetelul are proprietati anti-inflamatoare asupra pielii si linistitoare asupra trupului. Uleiul esential de musetel rezoneaza cu chakra gatului cea de culoare galbena ,centru energetic care se ocupa cu comunicarea si “vocea” in general .

Daca arzi cativa picuri de ulei de musetel in candela iti poate da incredere cand ti un discurs si te poate ajuta si cand scri ceva ,cam orice legat de comunicare fie ea scrisa sau verbala.

Energiile emanate de uleiul de musetel te va ajuta sa-ti impui punctul de vedere intr-un mod iubitor si gentil .Foloseste efectele energetice ale uleiului esential daca nu sti sau nu poti sa te faci auzit sau daca cei din jur ,cei dragi nu vor sa te asculte .PantherMedia A5948416

Sa va fie de folos si va rog credeti in puterea naturii ,este singura care ne mai poate salva.O zi fericita dragii mei 🙂 chamomilla_granulatum

Advertisements

Hamamelis

 

  Hamamelis virginiana este o planta considerata magica de indienii din America de Nord. Afost supranumita si nucul ,alunul,planta sau matura vrajitoarelor .Este un arbore inalt care poate sa masoare 3 m inaltime si tot atat in intindere.Hamamelis_virginiana_-_Köhler–s_Medizinal-Pflanzen-070

Vechii indieni americani faceau din hamamelis plasturi din frunzele si coaja lui pentru a trata bolile cronice ,care au fost confirmate si inbunatatite de medicina moderna de azi .In zilele noastre hamamelis se foloseste foarte mult in industria cosmetica ,datorita actiunilor salebenefice asupra pielii.

Hamamelis este de asemenea indicat in ulceratii corneene ,conjunctivita ,eritem ,prurit si contuzii .

Hamamelis_X_intermedia_2_k

Partile utilizate sunt frunzele si scoarta pentru proprietatile sale astringente ,decongestionante si vasoconstrictoare.De asemenea amestecate frunzele si crengutele se folosesc pentru a obtine un distilat care se extrage cu aburi .

In cataplasme ,comprese ,creme si unguente se poate aplica de doua ori pe zi .In bai, intarzie iritatiile pielii cauzate de soare.Decoctul din scoarta poate fi folosit pentru a opri hemoragiile si a trata contuziile.

Atentie  la persoanele cu piele sensibila poate provoca alergii ,pentru uz intern cereti sfatul unui naturopat sau medicului si poate interfera cu substante cum ar fi efedrina .

Va imbratisez cu drag si sa va fie de folos 🙂

Witch Hazel