Ghimbirul

 

Ghimbirul este o radacina cu gust acru si picant .A fost folosita si inca este in medicina chineza pentru promovarea vitalitatii si longevitatii.Ghimbirul este foarte folosit in tratarea afectiunilor digestive si respiratorii.Ghimbirul-excelent-contra-răcelii

Proprietatile Ghimbirului sunt antigripal si energizant.Combate racelile ,oboselile cronice ,congestiile bronhiale (sub forma de infuzie) . Medicina Naturista foloseste Ghimbirul pentru prevenirea infarctului miocardic ,angina pectorala si tromboza dar si a greatei ,varsaturilor si diareei.ghimbir

In India spre exemplu se conduma zilnic datorita puterii lui revitalizante. Ceaiul de Ghimbir in scop medical se administreaza jumate de lingurita de radacina uscata la o ceasca de apa calda si se bea infuzia de mai multe ori pe zi .Pentru prospetime se poate adauga si putina lamaie sau de ce nu si putina miere .

 

ceai-ghimbir

Atentie cand se foloseste radacina de Ghimbir .Daca este cultura non organica /nonbio atunci se curata coaja pentru ca aceasta retine pe suprafata ei chimicalele iar daca este organica atunci se poate folosi cu tot cu coaja.

Nu se recomanda folosirea Ghimbirului pentru persoanele cu ulcer gastric ,sindromul intestinului iritabil si in cazul tuturor nu se depasesc consumul a doua grame pe zi .

Cu mult drag sa va fie de folos 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s