Scortisoara ( Cinnamomum verum )

Astazi este randul Scortisoarei sa i recunoastem proprietatile vindecatoare.

Scortisoara ( Cinnamomum verum ) este un arbore mereu verde,foarte inalt ,cu scoarta mata,groasa si dura. Frunzele sale sunt ovale iar florile si fructele albastre galbui.

Scortisoara combate racelile ,are proprietati digestive, fungistatice ,antiseptice, spasmolitice iar pentru uz extern ,astringenta.Este hipoglicemianta si ,de aceea ,utila impotriva diabetului .

Image
Noi utilizam de obicei scoarta interioara sub forma de pudra sau bucatele .Se extrage si ulei esential extras din scortisoara si se foloseste pentru iritatii respiratorii sau pentru mesaje.
Din coaja de scortisoara se fac decocturi folosite ca antidiareice,tinctura este folosita in raceli si pulberea pentru inbunatatirea digestiei.Din ramuri de scortisoara se pot face decocturi ,care ,in combinatie cu ghimbir ,amelioreaza circulatia .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s