Cimbrul (Thymus vulgaris)

Astazi va prezint o planta atat de cunoscuta si prezenta in casele fiecaruia,Cimbrul .
Cimbrul numit si “regele bucatariei” nu este folosit doar ca si condiment in mancare ,el are si proprietati curative in “bolile de piept” . Image

Cimbrul se gaseste in natura sub doua forme : cimbrul de munte care prezinta frunzulite mai ascutite si floricele roz-lila si cimbrul de cultura cel prezent in gradini si pe langa case pe care toti il stim si recunoastem .

Cimbrul are proprietati antiseptice, expectorant,antibacterian,antispastic ,diuretic si digestiv .De asemenea calmeaza tusea ,ajuta la cicatrizarea ranilor . Se mai foloseste si pentru tratarea furunculelor,a infectilor cutanate si conjunctivitelor.Alina dureri reumatice ,contuziile ,entorsele si hematoamele

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s